Ik ben iris Ponsen, eigenaresse van Luflie prematuur kleding. Dat het krijgen van kinderen niet vanzelfsprekend is daar kan ik helaas over meepraten. Als mensen mij vragen hoeveel kinderen ik heb dan is dat soms best lastig. Want ik ben namelijk moeder van vier kinderen. Twee van mijn kinderen wonen alleen niet bij ons en zoals mijn dochtertje van bijna zes zegt “zij wonen bij de hemelpoort hè mama”. In ons gezin blijven wij onze twee dochters benoemen, en zorgen onze andere twee kinderen ervoor dat ze leven en er toch bij zijn.

Van idee tot Luflie

Luflie prematuur kleding. De specialist op het gebied van kleding voor prematuur en dysmatuur geboren kinderen.

In 2011 raakte ik voor het eerst in verwachting. Het eerste trimester vond ik spannend aangezien je dan regelmatig hoort dat je het daarna pas bekend moet maken. Want het kan altijd nog anders lopen werd mij regelmatig verteld. De standaard bezoeken aan de verloskundige werden gedaan, de babyboxen werden aangevraagd en natuurlijk de makkelijke zwangerschapskleding werd geshopt en onze familiewieg werd opnieuw bekleed. Dat ons dochtertje onverwachts geboren zou worden na een zwangerschap van 25 weken had niemand verwacht. Hoewel men tegenwoordig tot veel in staat is, hebben wij niet het geluk mogen hebben dat ze bij ons mocht blijven. In het ziekenhuis werden wij bijzonder goed opgevangen en kregen wij daar een setje kleding om ons dochtertje mee aan te kleden. Natuurlijk waren we hier heel dankbaar voor, maar dit setje was veel te groot voor haar. Daarnaast moest alles over haar hoofdje aangetrokken worden wat bij haar tere lichaampje niet wenselijk was. Hier heb ik altijd een vervelend gevoel aan over gehouden en is dan ook de aanleiding geweest om Luflie op te richten.

Ik heb adviezen ingewonnen bij verschillende medisch specialisten en paramedici. Met alle tips en aanwijzingen heb ik een prematuren kledinglijn weten te ontwikkelen die naast een vrolijke uitstraling ook praktisch is in het gebruik. Zo kunnen door middel van kleine kunststof drukknoopjes de rompers en overslagtruitjes in zijn geheel worden opengevouwen en hoeft er niets meer over het hoofdje te worden getrokken. Hierdoor is het ook mogelijk om eventuele slangetjes en infusen eenvoudig door de kleding heen te leiden. Daarnaast zijn de wasvoorschriften in de kleding gedrukt waardoor er geen pijnlijke waslabels meer aanwezig zijn.

Toen uiteindelijk de eerste kledinglijn van Luflie werd gelanceerd en wij ons tweede dochtertje in ons armen mochten sluiten raakte ik na een tijdje opnieuw in verwachting. Alles was onder controle tot wederom 25 weken. Dat ik mijn kleertjes aan zou trekken bij onze derde dochter had ik nooit verwacht en de gynaecologen niet voorzien. Het intense verdriet was groot en is uiteraard nog steeds. Toch heeft het mij niet weerhouden om door te gaan. Juist voor die ouders en kinderen die opzoek zijn naar goedgekeurde fijne prematuur kleding vond ik het zonde om te stoppen. Dus ging ik door en kwam er een nieuwe kledinglijn met óók grotere maten. Hierdoor zijn kinderen die na een voldragen zwangerschap in het ziekenhuis moeten verblijven ook geholpen. Naast de webshop is Luflie ook leverancier voor verschillende ziekenhuizen en werken wij nauw samen aan diverse projecten en leveren wij producten op maat.

“Ons gezin is een bijzonder gezin”, zeggen wij altijd en ik ben dan ook trots op alles wat ik de afgelopen jaren heb mogen ontwikkelen en uitbrengen.